Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Groede Live: Absynthe Minded (trio)

19 augustus 2023 | 20:30

Zaterdag 19 augustus, Grote Kerk Groede
Aanvang concert 20:30 uur, deur open vanaf 19:45 uur
Entree € 25,00 Voor meer info en kaarten: www.grotekerkgroede.com
Diner-arrangement i.s.m. Café Restaurant De Drie Koningen mogelijk.
Voel je welkom bij Groede Live! – Poppodium

Absynthe Minded, de band waarmee Bert Ostyn en zijn kompanen al jaren Belpop-geschiedenis mee schrijven, dook in 2021-2022 haar twintigste levensjaar in! Al even lang grossiert de band in frisse indiepop doorspekt met jazz, gypsy swing en rock. De puike songs én kenmerkende warme stem van Ostyn leverden zeven langspelers op; de laatste, ‘Riddle Of The Sphinx’ zag in juni 2020 nog het levenslicht. Tijd voor een live bloemlezing van die straffe carrière in de concertzaal.

Ostyn en de zijnen presenteerden in 2021 een best of cd: Saved Along The Way. Dit album herbergt – naast klassiekers als ‘Envoi’ en ‘My Heroics, Part One’ – alle songs die hun rijkgevulde carrière typeren. Daarbovenop krijg je minder bekende tracks die Bert Ostyn nauw aan het hart liggen, en een kakelvers nummer. Live brengt de band het strafste uit dat album, met andere publieksfavorieten.

Bert Ostyn etaleerde in 2021 nog eens zijn songwriter-talent in het VTM-kijkcijferkanon ‘Liefde Voor Muziek’. Daarin nam hij songs van collega’s als Tourist LeMC, Geike Arnaert, Willy Sommers, Emma Bale, Ronny Mosuse en Cleymans & Van Geel onder handen. Ondertussen bestaat zijn bekendste project Absynthe Minded uit Ostyn zelf, ouwe getrouwe Sergej Van Bouwel, Laurens Dierickx, en straf volk als Toon Vlerick en Isolde Lasoen.

Absynthe Minded treedt als trio akoestisch op in de Grote Kerk Groede en laat daarbij, naast de klassiekers, ook songs horen van het nieuwe album Sunday Painter.

Musici:
Bert Ostyn (zang, gitaar),
Toon Vlerick (gitaar),
Laurens Dierickx (keys)

https://www.absyntheminded.be/

Gegevens

Datum:
19 augustus 2023
Tijd:
20:30

Locatie

Grote Kerk
Markt
Groede,