Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Groede Live! presenteert New Cool Collective

15 juli 2023 | 19:45 - 23:00

Grote Kerk Groede. Aanvang concert 20:30 uur, deur open vanaf 19:45 uur Entree € 25,00. Voor meer info en kaarten: www.grotekerkgroede.com Diner-arrangement i.s.m. Café Restaurant De Drie Koningen mogelijk.

New Cool Collective – YUNI KōN Het begint allemaal in 1993 in de Amsterdamse Soul Kitchen, waar Benjamin Herman en DJ Graham B samen op het podium staan. Terwijl Graham B platen draait, speelt Benjamin. Een unieke combinatie. Uiteindelijk leidt dit tot het achtkoppige New Cool Collective, waarmee de band ontel – baar vaak heeft gespeeld in toonaangevende clubs en festivals over de hele wereld, in de vaste 8-koppige bezetting of als 19-koppige bigband. Daarnaast werkte New Cool Collective afgelopen jaren samen met onder meer Tony Allen, Mapacha Africa, Andrew Roachford, Jules Deelder, Typhoon, Guus Meeuwis, Matt Bianco, Thierno Koité en Georgie Fame. De afgelopen jaren is de band bezig aan een sterke serie releases. De impo – sante catalogus wordt aangevuld met albums als Electric Monkey Sessions 1 & 2, een bigband samen – werking met Orchestra Baobab saxofonist Thierno Koité en de quirky elektro – nische sounds op Dansé Dansé. Ook sleept de band in 2021 opnieuw een Edison Jazz nominatie in de wacht voor Trippin’ Redux. Een eerbetoon aan de samen – werking met Tony Allen, met hernieuwde versies van de opnamesessies die Allen en New Cool Collective hielden voor hun gezamenlijke album Trippin (2005). Begin 2021 verhuist de band van het vertrouwde Amster – dam naar Rotterdam op zoek naar nieuwe smaken. In de havenstad duiken ze de studio aan de Maas in met Simon Akkermans. De producer is een oude bekende van de band als onderdeel van C-Mon & Kypski, waar verschillende bandleden in het verleden mee hebben samengewerkt. De nieuwe omgeving en studio zorgt direct voor nieuwe im – pulsen en dat is terug te horen op de dat jaar verschenen cd YUNIK N. De elektronische sounds van Dansé Dansé zijn niet verdwenen maar krijgen een nieuwe plek op het album. De drumcomputers en synths van het vorige album worden gecombineerd met organisch klinkende field recordings en de ‘wall of sound’ van Simon Akkermans. Dit zorgt ervoor dat veel van de tracks pas echt vorm krijgen in het opname en mix proces. Met YUNIK N levert New Cool Collective een indrukwekkende toevoeging aan zijn alsmaar groeiende discografie.

Musici: Benjamin Herman (saxofoon), Rory Ronde (gitaar), Joost Kroon (drums), Frank van Dok (percussie), Jos de Haas (percussie), Willem Friede (toetsen), Leslie Lopez (bas), David Rockefeller (trompet).

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
15 juli 2023
Tijd:
19:45 - 23:00